Поглед във времето
Време, отмерено точно,
неизмерно пространство дели.
Желанията, дето започват,
фактите чакат сами.
Поглед, хвърлен случайно
в спомен от минал момент,
със мисъл за пазена тайна -
миг от света заличен.
Кръгозор от рисувани гледки
в тишина, която шепти.
Дни от цветни проекти -
пристан за лоши съдби.
Каталог от събития в дати.
Номер в кръг ограден.
Символ на нещо свято,
запечатано в снимка до мен.
Време, отмерено точно,
лист календарен дели.
След нощ утро започва,
след днес утре стои.
01.2003
© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados