1 abr 2009, 12:28

Пожар 

  Poesía
375 0 2

 

                ПОЖАР

 

Пожарните се надбягват с птици.

По стъкла и асфалт - сини следи.

Политат нагоре гургулици,

пляскат с криле. Вещаят беди.

 

Пламъците нагоре се вдигат,

разкъсват етаж след етаж.

С остриета небето достигат,

рисуват там огнен пейзаж.

 

Напред подлудяват водните струи.

Мъжете стопяват подлия страх.

Плаши ги смъртта, защо да я чуят?

Чернее стълбата в гаснеща прах.

 

Лица - покрити с черни бразди.

Градът в сън уплашен заспива.

Под обгорени до болка звезди -

вселената с пепел се слива.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??