За рожденния ден на един приятел
Изсипа всичките си дати
календарът, от стената отегчен.
Прокарал лека диря през душата ти,
остана сам, рожденият ти ден,
потъна в сянка на тъга неоправдана...
Аз пожелах ти огнена мечта,
но се опита вечерта, неизживяна,
да я открадне и превърне в самота.
Не съм съгласна. И часовника със пръсти
ще превъртя около цялата земя
и върху лист, от календара ти откъснат,
ще нарисувам твойта огнена мечта.
Ще ти измисля ново измерение!
С нов календар! За тебе подреден!
А датата на твоето рождение
ще отбележи най-прекрасния му ден.
И ще прокарат път от него към душата ти
най-слънчевите пожелания от мен
Ще те намери! Ще е огнена мечтата ти!
Това написах за рождения ти ден.
© Цвети Пеева Todos los derechos reservados
Невероятен подарък... !! Страхотен стих