14.12.2007 г., 7:39 ч.

Пожелах ти огнена мечта... 

  Поезия
2173 0 15

За рожденния ден на един приятел

 

Изсипа всичките си дати

календарът, от стената отегчен.

Прокарал лека диря през душата ти,

остана сам, рожденият ти ден,

 

потъна в сянка на тъга неоправдана...

Аз пожелах ти огнена мечта,

но се опита вечерта, неизживяна,

да я открадне и превърне в самота.

 

Не съм съгласна. И часовника със пръсти

ще превъртя около цялата земя

и върху лист, от календара ти откъснат,

ще нарисувам твойта огнена мечта.

 

Ще ти измисля ново измерение!

С нов календар! За тебе подреден!

А датата на твоето рождение

ще отбележи най-прекрасния му ден.

 

И ще прокарат път от него към душата ти

най-слънчевите пожелания от мен

Ще те намери! Ще е огнена мечтата ти!

Това написах за рождения ти ден.

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??