30 ago 2011, 20:44

Пожелавах те 

  Poesía
851 0 5

Пожелавах те - и вчера, и в неделя.

Пожелавах те при падаща звезда.

Но зла магия ли ме бе проклела -

разминавахме се в хорската тълпа.

И срещах те, но както срещам други -

на площада, сред гората, на кафе.

Нима аз нямах нужните заслуги,

за да те видя тъй за малко, насаме.

И в тоз откраднат миг аз да ти кажа:

"Това е нашият момент сюблимен.

Вземи от мен, аз няма да разкажа

и няма да го впиша в стих интимен".

Тогава няма да те търся сред площада,

тогава дните няма да броя.

И като видя пак звезда да пада,

усмихвайки се, тихо ще стоя.

© Мартин Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??