Поклон пред Иисус
Днес Христос е възкръснал,
дали е така ...
Или умрял в мъки нечовешки,
заради своята правота.
Вяра той проповядвал,
християнска и добра.
Изцерявал болни, слаби,
извършвал чудеса.
Учил хората на обич,
да си помагат в беда.
Най-човешките закони,
в сурови времена...
Накрая на кръст разпънат,
с венец трънен на глава.
Завоевателите римски
осъдили така ...
Поклон пред Иисуса...
и пред всеки не склонил глава.
Заплатил скъпо с живота,
в историята до сега.
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados