На колко езици да кажа,
че слънцето гори различно.
За всеки праща перденца от вятър
и ги подпалва нанякъде.
И топчици прах се търкалят из филмите,
а навън е толкова топло,
че душата застива.
На колко езици да кажа, че смятам
красивото за учтиво.
© Йоана Todos los derechos reservados
Изящен стих, а тези редове:
"На колко езици да кажа, че слънцето гори различно.
За всеки праща перденца от вятър и ги подпалва нанякъде."
съдържат интересна находка: "перденца от вятър". Радвам се, че талантът ти е жив и се развива, Йоана. А това е главното! Поздрав!