4 nov 2010, 16:10

Покров 

  Poesía
386 0 2

                 ПОКРОВ

 

Шест дни те погребвах, любов.

Злоба горя ме шест дни на клада.

За смъртта бях шест дни готов.

Да умирам такава беше наслада.

 

На седмия облякох черната риза.

Сам станах  годеник на смъртта.

В мъката с радост смело навлизах.

На ревността затъвах в калта.

 

Любовните стихове, за тебе написани,

 редяха се в мен. Четях некролог.

Така ли нашата любов беше орисана?   

Плачех. Проклинах и Бог!

 

Погребах те вече, любов.

Погребах - оставам бездомен.

За панихида сега съм готов.

Оставаш за мене  скъп спомен.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Просто да помълчим...преди да продължим...Болката трябва да бъде изплакана останала в нас тя се превръща в омраза е казано...Какъв по добър начин да бъде изплакана в стихове,дано ти е олекнало...Нали затова сме тук да споделим болките и радостите със сродни души...Успех
  • харесах много
Propuestas
: ??:??