В земята ни – троха от рая,
народът търси идеал.
Той в мрака стигнал е до края,
без радостта да е познал.
Край него тези от „елита”
играят своите игри.
А той ги слуша и залита,
стотинките за хляб брои.
И пак строи я мост, я диги
по тъй познатия ни път,
по който разни шушумиги
летят с колите си. Летят.
© Иван Миланов Шопов Todos los derechos reservados