4 nov 2014, 22:30  

Полиграфия 

  Poesía
412 0 1

Пергаментът на есенните листа –
четиво за отчаяни птици…
В библиотечния хълм на града
декламират в захлас политиците…

 

И в интимния унес на проза,
в пантеона от думи и ритъм,
под покрова на днешната муза,
се улавям, че ставам излишен…

 

Но съм знак, но съм жива частица 
от играта на чувства и страсти
и по изгрев събирам трохите
от софрата на звездното парти.

 

Старомоден, скептик по душа,
не познавам Иисус от квартала
и макар съм Йоан на книжа,
не предричам и не кръщавам.

 

Но мечтая на глас и на сън
да изгоним лъжците от храма ни,
пък тогава с врабците навън
ще печатам последно издание.

© Иван Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Интересни сравнения. Хубав стих!
    (в заглавието има ли грешка или просто аз не я знам тази дума? )
Propuestas
: ??:??