22 ago 2015, 20:30

Политически епиграми № 5 

  Poesía » Otra
280 0 0

Политически епиграми №5

1     За Кервана и за кучетата

Макар и трудно през Сахара,
се влачи  дългия керван...
А по методиката стара
го гони  кучешкия клан!
Не само лае, но и хапе!
И чака кръвта да закапе...
Насъсква ги "кучкарят"  даже,
и просто иска да им каже,
че тоз керван ще  е за тях!
Не се кривя - това видях,
щом аз при гадовете спрях!

 2       Оплаквачката

Тя на висок глас все опява,
че свършва нашата държава...
И че държавната ни политика,
във миши гъз ще ни натика...
Че първите ни политици,
ще си отидат със ритници,
че само нейната кохорта,
е черешката на тази торта.
и щом народа ги смете,
свободно всеки ще краде!


  3   За антихристите

И най-добрият  антихрист
натиска се да ни докаже,
че в миналото бил е чист,
и дисидент се пише даже!

А че е доносник  бил,
и в досието е с пробойни; 
и че морала е петнил
с доносничества многобройни!?

 4     За Слободията у нас

Не искам аз от вас да крия,
у нас е всичко Слободия!
С измамници под път над път,
годините ще  извървят!
Те в нашта къщичка стоят,
и нашата храна  ядат...
Но във някой хубав ден,
ще се проклинат според мен!
Безброй текмета ще ядат...
И с Слободията  ще спрат!




© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??