1 На критикарите
Тук всеки всичко критикува,
реве вдовишки и раздува,
но над нещата не умува
и критиката му не струва!
Затуй се питам, до кога,
ще се надвикваме така,
и с чиста съвест ще река,
ще спрем ли някога с това?!
2 Рай с пъклени дела
В Европа пак сме на куйрука
и то по всички правила...
А Господ Рай е спуснал тука,
но с хорски пъклени дела!
3 С душата на поет
Макар с душата на поет,
народа ни е все проклет...
Той нещо хубаво щом види,
от злоба все ще му завиди.
4 За лустрацията
Изключено е без лустрация,
да изградиме демокрация!
О, виж ти, старите ченгета
как драпат за властта отнета,
за пълната си каца с мед,
и те да не са най-отпред!
Научиш ли се да крадеш,
ти няма никога да спреш!
© Христо Славов Todos los derechos reservados