30.03.2013 г., 11:55 ч.

Политически епиграми № 8 

  Поезия » Гражданска
275 0 0

1     На критикарите

 

Тук всеки  всичко критикува,

реве вдовишки и раздува,

но над нещата не умува

и критиката му не струва!

Затуй се питам, до кога,

ще се надвикваме така,

и с чиста съвест ще река,

ще спрем ли някога с това?!

 

2     Рай с пъклени дела

 

В Европа пак сме на куйрука

и то по всички правила...

А Господ Рай е спуснал тука,

но с хорски пъклени дела!

 

3    С душата на поет

 

Макар с душата на поет,

народа ни е все проклет...

Той нещо хубаво щом види,

от злоба все ще му завиди.

 

 4       За лустрацията

 

Изключено е без лустрация,

да изградиме демокрация!

О, виж ти, старите ченгета

как драпат за властта отнета,

за пълната си каца с мед,

и те да не са най-отпред!

Научиш ли се да крадеш,

ти няма никога да спреш!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??