11 abr 2020, 11:23

Полужена 

  Poesía » De amor
876 5 8

Полужена, полубогиня,

полудобра... Предимно лоша.

И нея майка е родила,

но вешица е дала огън.

Не я търси след изгрев сутрин,

полегнала е на морава,

завита с топлото си слънце,

със облак бял като възглавка.

Но вечер вяло се събужда,

облича си ефирна рокля.

Обича силно да обича...

Полусълза и полуогън.

Не я търси след залез слънце,

тя никого не кани в къщи.

Почти съдба, почти отрова -

при теб сама ще дойде дръзка.

И може просто да си тръгне,

и може ти да я забравиш...

Полулюбов, полуприсъда,

реши ли – винаги остава.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??