4 ago 2011, 14:51

Помен 

  Poesía » Otra
638 0 1

Сълзите не хранят душите  на  мъртвите,

но  с  тях  заглушаваме  болка

и  прераждат  любимите  в  ангели,

които  живеят  чрез  нас,

щом  ги  даряваме  с  прошка.

Гробовете  не  топлят  душите  на  мъртвите,

но  над  тях  спотаяваме  спомени,

и  отвеждат  любимите  в  рая,

който  рисуваме  в  нас,

щом  им  празнуваме  помени.

Кръстовете  не  смиряват  душите  на  мъртвите,

но  чрез  тях  изразяваме  вяра

и  превръщат  любимите  в  праведни,

които  напътстват  във  нас

божият  път  към  олтара.

 

***   ***   ***

© Дора Трифонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??