Сълзите не хранят душите на мъртвите,
но с тях заглушаваме болка
и прераждат любимите в ангели,
които живеят чрез нас,
щом ги даряваме с прошка.
Гробовете не топлят душите на мъртвите,
но над тях спотаяваме спомени,
и отвеждат любимите в рая,
който рисуваме в нас,
щом им празнуваме помени.
Кръстовете не смиряват душите на мъртвите,
но чрез тях изразяваме вяра
и превръщат любимите в праведни,
които напътстват във нас
божият път към олтара.
*** *** ***
© Дора Трифонова Все права защищены