Днес е тъжен, тъмен ден.
Черни го смъртта.
Светът е много променен -
няма я една душа.
Тежък е този час,
сърца се пълнят с жал,
плаче ни се, а във нас
сякаш е забит кинжал.
Странно е - той вчера беше жив
и спокойно ни говореше...
а днес животът променлив
го отведе в гробище.
Ще се примирим -
така решила е съдбата,
и ще го дарим
на отвъдното и на земята.
април 2003 г.
© Янко Велков Todos los derechos reservados