Дойдоха зловещи и страшни –
бесни варвари в чужда страна.
Пет века народът ни, нашия,
бе къпан във кръв без вина.
Пет столетия стена земята
от нашата участ. От страх!
А кръвта ни, без милост пролята,
е цвета на чудовищен грях.
Ние няма това да ви прòстим,
паметта си не ще да сменим!
Зверовете не ходят на гости!
Сатаната не е херувим!
23. 11. 2015 г.
Русе
© Румен Ченков Todos los derechos reservados