Кажи ми, помниш ли Свищов
и оня
септемврийски ден,
във който пламенна любов
разцъфна в тебе
и във мен?
Кажи ми, помниш ли Свищов
и уличката
към брега,
как в ритъм непознат и нов
туптяха
нашите сърца?
Кажи ми, помниш ли Свищов
и празниците
на смеха?
Не те ли вика с нежен зов
и шепот
там една река?
© Славка Любенова Todos los derechos reservados