Понеже никога не си отивам,
(поне смъртта ще ме намери)
аз моля да не си обидена,
ако стоя на нечие предверие...
И вероятно пак ще ме излъжат,
но аз не вярвам вече в приказки.
Илюзиите за прохладен дъжд
във тази жега по са близки.
И всичко повече е вероятно.
За мене нищо ново, неочаквано.
Едно единствено и непонятно е,
защо ти боцкам във душата?...
Защо съм още твоя мисъл?
По тяло блудно, недостатъка
и кръст молитвено, увиснал
за грях горчив, но всъщност сладък...
Понеже тръгна ли, съм безвъзвратен,
(дори смъртта да ми обърне гръб)
ти знай, че Господ бе ме пратил
за Теб. С любов. От плът и кръв...
Стихопат.
Danny Diester
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados