4 sept 2016, 21:46

Понякога природата плаче 

  Poesía » Otra
365 1 2

 

Понякога природата плаче, 
понякога – само вали. 
Никой не мисли за никого, 
от мълчанието много боли. 
 

Защо не се питаме с кого 
всеки ден опитваме да се борим  
и чии са въздухът и водата,

че зидаме помежду си стобори?

 

Хората измислят богове

да оправдаят своето незнание.

От това срамуват ли се те

или търсят ново познание?

 

А времето неуморно разлива 
на съдби невидими капки, 
то, без дори за миг да почива, 
затваря човешките папки. 
 

 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??