28 mar 2021, 22:02  

По̀ривна 

  Poesía
208 0 1

О, Любов благоговейна,

по̀ривна и слънцегрейна,

 

и внезапномигновена, 

дейна и чрез Бог — вселенна!

 

О, любов душесърцата,

зарево на сетивата,

 

светлина от светлината

и кърма на необята!

 

О, Любов, нас благославяй,

да творим добро — заставяй,

 

че сме ближни убеждавай

и небето в нас вселявай!

 

О, Любов блаженосвята —

на всемира същината!

 

О, Любов светоблажена
и нетленносъвършена!

 

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

 

Благодарността ни е грехопокаяние

в тебе упование, труд и съзидание!...

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??