На последния топъл есенен ден
Днес всичко е различно. Пее.
Небето лъскаво - сатен.
И слънцето различно грее
в последния прекрасен ден.
Преди да дойдат снеговете
и вятър да плющи с камшик,
да заговорят ледовете
смразяващия си език,
как искам в себе си да скрия
кълбо от слънчеви лъчи
и есенната шарения
да спре във моите очи.
Със миризми да го запомня
и да го пазя зиме в мен,
като вода във стара стомна -
последния прекрасен ден.
25.11.2013
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados
и да го пазя зиме в мен
А аз ще помня този стих дълго! Ще кънти в съзнанието ми! Поздравявам те!