10 abr 2009, 7:47

Последно сбогом, Бате! 

  Poesía
1057 0 16

 

 

 

на моя учител на сцената Станьо Михайлов - Батето


Последно сбогом ще ти кажа, Бате!
Гримьорната ни, дави се в сълзи.
Костюмите висят като разпятие.
Сцената е тъмна и мълчи.

Тишината с твоя глас говори,
въпреки че вече си отвъд...
Оживяха всичките ти роли,
за да те изпратят в твоя път.

Неочаквано реши и тръгна
в непознат за никого сюжет.
Аз не вярвам, Бате, че замлъкна,
но за там разправят – няма ред...

Ти ми беше верният учител,
твоите съвети следвам днес.
Нека Бог ти бъде покровител.
С мислите си ще ти пращам вест

за театъра и новите ми роли,
за спектаклите ни, всички до един...
Сълзите ме целуват. Аз се моля
за твоя мир в отвъдното. Амин!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??