Последното плаване
Като стара шхуна
все напред поря вълните.
Щом поема със мусона,
сменям опиянен фасона.
Разпънах платната.
Поех смело на юг.
В трюма сгънах тъгата,
доказвайки сила напук.
Знам, ще скърца кийборда,
вятър лют въжето ще къса
Но осанка ще въздигна аз горда
и вежди няма да въся!
Само още веднъж
в морето искам да плувам.
Да докажа, че още съм мъж
и на никой не ще да робувам!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados
Пълен напред!!!!
И никакво робство!
Поздравления!!!!