7 may 2017, 22:02  

Послеслов за първата любов 

  Poesía » De amor
194 0 0

 

4/ПОСЛЕСЛОВ ЗА ПЪРВАТА ЛЮБОВ

 

Изнизаха се над шийсет години,

от мойта първа истинска любов

и вече имам толкова причини,

да ѝ напиша своя послеслов!

 

Навремето когато аз се влюбих,

забиха нож във моето сърце,

и пет години за това изгубих...

О, лутах се не знаех на къде!

 

И аз се влюбих без да я познавам.

Не знам дали ме знаеше и тя.

Бях дечко, на шестнадесет признавам,

На никоя не бях поднасял аз цвета!

 

Премирах аз щом някъде я срещнех.

Подгъваха  се мойте колене!

Но пътищата ни се срещнаха погрешно!

Баща и вече беше казал:”Не!”

 

И затова общувахме с бележки.

Това дори ни бяха и писма!

Престъпваше и любовта ни тежко...

Ний страдахме във тия времена!

 

Не знаех, че  баща ѝ е инспектор,

че бе голям началник в Първомай,

а идвах аз от „десен” селски сектор,

недопустим в партийния им рай!

 

Дори и партията ме подгони,

чрез нейния партиен секретар,

човек в гимназията със пагони,

Дяко Дяков – един учител, звяр.

 

Със всички сили те ни разделиха...

И почнахме нещастната любов...

И мойте чувства във писма се скриха.

Записах и заславих порива си нов!

 

Годините не знам как извървяха,

С поезията станах романтик!

И скоро чувствата ни избуяха,

А пламъкът избухнал бе велик.

 

  23.10.2015г. Драгойново

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??