3 sept 2017, 14:35

Поспри лято 

  Poesía » Del paisaje
396 0 0

 

Поспри се лято,
не късай листи от надежда
дървото ми на двора още има,
благи мисли,
облечено във плодови одежди.
Попривило клони
търси слънчевата обич
на летни теменужни нощи,
през есенни мъгли пробило
живее и мечтае още.
Ще премине вятърът по клоните му
заскрежени, ще засвирят друга песен,
листата може би ще разпилее,
но не и моята красива есен.
И през зимата ще грее слънце,
лъчи прегръщат ледени висулки
и капчици ще падат в шепи-разтопени
от нови пъпки, по нови пътища поели.
... и пак ще има лято
с аромат на люляк
с  усмивки на децата ми -
дните ми щастливи...
Пълни с обич!
Любовта ми взели-безусловна,
песен на щуреца
и топлия му блясък!


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??