Спира пътнически влак
на перона там, където
Лъки чака своя Мо
да се върне от морето.
Слизат пътници подред:
първи,втори,трети
Мо го няма ни отпред,
нито най-последен.
Блъска я тълпата
идещи и посрещачи,
а едно лице от среща
в Лъки се вторачи.
-Що не ме посрещаш,
мила моя Лъки,
а стоиш вдървена
и ме гледаш тъпо?
"Този пък арабин
името ми знае -
мисли умно Лъки -
май
© Росица Петрова Todos los derechos reservados
Виждам тука
романтичен адвокат-
чувам...
прави той
отчет:
пада нещо
малко тарикат
с приказките си
безчет,
а пътуваше
в съседния вагон,
казвайки,
че той е Дон Хуан
и разказваше
за чудния купон-
как от дамите
останал той
разбран...