17 mar 2007, 14:31

ПОСВЕЩЕНИЕ 

  Poesía
617 0 3

ПОСВЕЩЕНИЕ

      (Акростих)

На Кирил Крумов Кадийски – поет и преводач от гр Кюстендил,

книгоиздател в издателство “Нов Златорог”, София и негов управител

и собственик.

 

Като Поет, изтъкнат преводач,

И вещ Издател, тънък познавач,

Радетел за възвишено Изкуство

И изтъкан от фини, нежни чувства,

Литни на своя вихрен, смел Пегас

 

Към райско кътче във незнаен час!

 

Копитата да блеснат искрометни,

А ти, по-бърз дори и от стрелата,

Да полетиш към краища приветни

И да намериш там сред Красотата

Й, на дивната природа пак поляни

С цветя и билки, с извор лековит,

Където да лекуваш стари рани

И да отдъхнеш морен и честит...

 

Далеч от светски шум, от злоба, клевети,

от общество еснафско, надменно, завистливо,

където твоят Дух най-ярко да блести

и да твори Изкуство свободно и красиво!

 

© Емил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??