Когато свестните се уморят
да бъдат мярката и коректив -
чевръсто с мутренски похват,
се пръква някой примитив.
Добрал се до Олимп случайно -
набързо втасал "демократ" -
под предлог че е държавна тайна,
препикава собствен хабитат.
Всички докато се намъдруват,
заложил вече е капани.
Оплел е в мрежите и наловувал
лековерните лапни - шарани.
© Илия Станков Todos los derechos reservados