Посърнали са Божиите стада
Посвещавам стихотворението на Неофит I - Български патриарх и Софийски митрополит
Камбани плачат. Плаче и небето.
Посърнали са Божиите стада.
Отеква във простора кухо ехо.
Паста си отваря черната земя.
Тя гладна е за всяко свидно чедо,
откъснало се от сенките в нощта.
Поело по пътеките си бледо
раздирайки в кръв ранените сърца.
Огромен храмът сиротее сякаш.
Свещта гори със пламък до амвона
като пее оплаквайки народа.
Пастирът наш живее в нас, ти вярваш!
Свидетел е трънливата корона.
Умилостивете с вино и вода!
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados