16 sept 2014, 13:34

Потомка 

  Poesía » De amor
4681 29 32
Наследих този поглед от баба.
В него много мъже са се давили.
Като буре с барут ми е нрава.
Да не ме доближават предатели!
Със завета на мама израснах -
да не свеждам глава пред неправдата.
Аз не плача. Аз ставам опасна
даже там на дръвника, под брадвата.
На безстрашни жени съм потомка!
Вместо кръв - имам огън във вените.
Не рискувай с такава девойка,
ако още си слаб във победите.
Че сърцето ми търси героя,
а отхвърля без милост страхливците!
Зарад мен би ли влязъл във боя
без защита, без сабя, без ризница?
Би ли стискал ръката ми здраво
в болест, в бедност и в дни непоискани?
 
Знай, над мойто сърце има право
само истински мъж. Само истински!

© Васка Мадарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??