Жена, която знае си цената,
мъжкото ти его в джоба ще си сложи,
а проклетията й - дар е от съдбата,
за да не се налага за нещичко да моли!
Жена, научена да е сама,
трудно с нещо ще я впечатлиш.
В света й, лишен от суета,
като страничен наблюдател ще стоиш!
Една жена,
нарамила живота на гърба си,
ще те остави пред входната врата,
че отдавна е разтребила дома си!
© Галина Кръстева Todos los derechos reservados