23 nov 2022, 12:35

Прави ли съединението сила 

  Poesía » Civil
252 0 0

,,Съединението прави силата!"

Формула на сградата там,

на нашата Родина, милата,

девиз, а мене ме е срам.

 

От хората всякаква рода,

пишещи там закони,

избрани уж от народа,

а дефектни, спукани балони.

 

Вземат от народа парата,

градят ли, градят щастие

там, в народната палата,

върху чуждото нещастие.

 

После свещи палят на светия,

дават лепта двойно

гузна съвест да измият,

да спят в разкош спокойно!

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??