1 mar 2011, 18:53

Правните мъки 

  Poesía » Otra
701 0 1

Правото е система от правила…

Понятие, принципи и теории,

източници, мнения и истории –

свобода със законови крила.


От определението за правна норма

загубих предишната си външна форма.

Само за една легислатура

трябва да се плати в натура.

Обвинителни актове и постановления,

професионален опит и умения.

Цитирана философска мисъл

се разглежда като афектен умисъл.

Нямам време дори за бисквити,

докато изчета отделните реквизити,

а да прочета веднъж трудовия кодекс,

ще трябва да пийна две-три на екс.

Вместо да гледам Шампионска лига,

аз чета тук за някаква си ценна книга.

А пък договор като продажбата -

страни, срокове, съгласие и изпълнение.

Една алтернатива винаги е кражбата,

а резултатът се очаква с вълнение.

Осъдителни и установителни искове,

застрахователни събития и рискове,

имущество, капитал, пасиви и активи,

прокурори, дознатели, детективи,

търговски дружества и колективи...

Има ли правото бъдещи перспективи?

Синдикални организации, ООД-та,

юридически лица с различни цели,

партиди, кадастър, места и парцели,

жилища и апартаменти без пердета.

Европейска общност и членство,

сигурност, защита и равенство,

регламент, директива, план и проект,

с или без дефект, но с директен ефект...


Лекции и упражнения с недостатъци,

нерешени казуси, мнения и препоръки,

спорове, обжалване, давност, остатъци –

опционно разрешими правни мъки...

 

 

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??