Не винаги огнището ни е достатъчно.
За съчките, които ежедневно носиш,
отплата не очаквай утре, нито днес.
Защото идат ветровете белокоси...
Днес личните пространства ни делят,
а егоизмът дяволито се подсмихва.
И черна котка може да ти мине път,
ако по този път изгубиш своя истина.
И все пак не отлагай себе си за утре,
нали и времето не ни принадлежи.
Загребвай с шепи настоящето,
напук на онова, което те гнети.
Дори, когато сам в студена зима
последната мечта изгубиш ти,
в сърцето кремък си издялай,
с искра от него огън запали!
© Мая Санд Todos los derechos reservados