24.01.2019 г., 23:57 ч.  

Не отлагай себе си за утре 

  Поезия » Друга
356 0 0

Не винаги огнището ни е достатъчно.

За съчките, които ежедневно носиш,

отплата не очаквай утре, нито днес.

Защото идат ветровете белокоси...

 

Днес личните пространства ни делят,

а егоизмът дяволито се подсмихва.

И черна котка може да ти мине път,

ако по този път изгубиш своя истина.

 

И все пак не отлагай себе си за утре,

нали и времето не ни принадлежи.

Загребвай с шепи настоящето,

напук на онова, което те гнети.

 

Дори, когато сам в студена зима

последната мечта изгубиш ти,

в сърцето кремък си издялай,

с искра от него огън запали!

© Мая Санд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??