Също като коледни звездички,
усмивките са грейнали, на всички!
Блясък свети в очите, щастлив,
след първия и плах аперитив!
Масата отрупана е със салати -
руска, млечна, рибена, домати....
Всички, дружно се окуражаваме -
с "Наздраве", чаши пресушаваме!
От вицове и разни случки смешни,
със сълзи смееме се - безутешни!
След малко и основното пристига -
домакинът - тост, със вино вдига!....
С песни, музика и кръшни танци
и тук - таме, поети - самозванци,
забавляваме се, като за последно
и чувстваме се тъй вълшебно....
...че празникът, нали е за душата
да зареждаме с живот - сърцата!
Нека се обичаме и бъдем здрави,
да ни пази Господ - "Ха, наздраве!"
© Pepi Petrova Todos los derechos reservados