6.05.2017 г., 12:08 ч.  

Празник 

  Поезия » Друга
316 4 6

Също като коледни звездички,

усмивките са грейнали, на всички! 

Блясък свети в очите, щастлив,

след първия и плах аперитив! 

 

Масата отрупана е със салати - 

руска, млечна, рибена, домати....

Всички, дружно се окуражаваме - 

с "Наздраве", чаши пресушаваме!

 

От вицове и разни случки смешни,

със сълзи смееме се - безутешни! 

След малко и основното пристига - 

домакинът - тост, със вино вдига!....

 

С песни, музика и кръшни танци 

и тук - таме, поети - самозванци,

забавляваме се, като за последно 

и чувстваме се тъй вълшебно....

 

...че празникът, нали е за душата

да зареждаме с живот - сърцата!

Нека се обичаме и бъдем здрави,

да ни пази Господ - "Ха, наздраве!"

 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Еси!
  • Поздрав от нашата маса за вашата маса! Наздраве и весел празник!
  • Радвам се, че съм създала хубаво настроение, момичета! Така трябва да е на празник! Хубава вечер!
  • Хубав празник, Пепи! Много ми хареса позитивната настройка, която даваш с това произведение!
  • Наздраве, Вили! Хубав празник ти желая!
  • Наздраве стана ми хубаво и весело. Поздрави.
Предложения
: ??:??