ПРЕЧИСТЕНА
От водата мекота си взех
от водата сила си влях
от водата простор разлях
от водата спокойствие налях…
И сълзи от моите ù долях
и прегръдки с вятъра ù довях
и топли докосвания от лъчи
и с ласки я обсипах слънчеви…
И тя водата – преля, загря, засия
позлатена, разпенена и влюбена…
като чисто платно с мълчание и зов
върху което нарисувах моята любов.
© Ирена Дочева Todos los derechos reservados