6 dic 2012, 15:06

Пред Бъдни вечер 

  Poesía » Otra
603 0 1

ПРЕД БЪДНИ ВЕЧЕР


Във този смутен ветровален век,
в който се погребват човешки идеали,
до всекиго да се намери по един Човек:
в студ и немотия с ръка да го погали!

От къшея корав, дарена милостиня -
основното меню, приемано през ден -
със залче доброта да нахрани мнозина
и да рече: ”За тебе е!... Има и за мен!”

Повярвайте! Тогава небесата се отварят
и топъл полъх съгрява милиони сърца!
С надежда изнурени души се поздравяват
и шепнат друг другиму обич във нощта...

Че светлата звезда, огряваща отгоре,
слиза на Земята във всички домове...
Радвайте се и обичайте се чисто, хора!
Хванете за ръка - в себе си - малкото дете!

 

© Жанета Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??