2 may 2017, 17:39

Пред лято 

  Poesía » De amor, Del paisaje, Canción de autor
1210 2 3

На лятото от сухата окръжност
изчезват вкус и цвят, и женски тембър –
и сърпът на един горчив септември
порязва свободата ни да лъжем.

 

Ръкавите на старите палта
сега ни ръкопляскат в гардероба,
на стаята от празната утроба –
и девствена, и ялова е тя.

 

Болим от радост, смеем се от страх
в очакване на края си, обаче
дори и този край не ще проплаче.
Началото така и не познах.

 

Къде ще спрем и колко ще спасим
от спомена за устни и за ласки,
щом утре недоказаното щастие
с последните си думи заличим?

 

На лятото суровата окръжност
ще очертае нашето безсилие.
Септември само кротко и унило
ще гледа как безпаметно се лъжем.

© Пламен Сивов Todos los derechos reservados

Музика: https://youtu.be/ca_rdjH9gJU

Произведението е включено в:
  2215 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Имаш хубава поезия!
  • Труден за наизустяване,а за мен-дори за осмисляне,но пък прекрасно звучащ..
  • " На лятото суровата окръжност..."
    Дълбока вода са думите ти, дълбока...
Propuestas
: ??:??