Живеем във побъркан свят
живот реално - нереален,
духовно постен и сакат,
окаян, грешен, неморален.
Живеем в хубави лъжи.
А истината - на дръвника!
На съвестта не ни тежи
безсрамният, ужасен кикот,
със който тъпчат ни в калта
фалшивите лъжепророци.
Преяли сме със суета,
подули сме се от пороци.
Наследници на Юда! Днес
предаваме и клеветиме
и няма вече чиста чест,
и няма гордо, светло име.
В разгул потънали, в разврат
загубихме лика човешки....
Човекът вълк е, а не брат
и греховете ни са тежки....
Насита нямаме. Ни страх. Ни вкус.
Ни в покаяние някой се прекръства....
Дали ще може пак Спасителят Иисус
повторно да умре за нас на кръста?
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados