22 апр. 2011 г., 18:23

Преди Великден 

  Поэзия » Другая
670 0 5

Живеем във побъркан свят 

живот реално - нереален,

духовно постен и сакат,

окаян, грешен, неморален.


Живеем в хубави лъжи.

А истината - на дръвника!

На съвестта не ни тежи

безсрамният, ужасен кикот,


със който тъпчат ни в калта

фалшивите лъжепророци.

Преяли сме със суета,

подули сме се от пороци.


Наследници на Юда! Днес

предаваме и клеветиме

и няма вече чиста чест,

и няма гордо, светло име.


В разгул потънали, в разврат

загубихме лика човешки....

Човекът вълк е, а  не брат

и греховете ни са тежки....


Насита нямаме. Ни страх. Ни вкус.

Ни в покаяние някой се прекръства....

Дали ще може пак Спасителят Иисус

повторно да умре за нас на кръста?

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??