13 feb 2005, 12:50

Предпразнично : ) 

  Poesía
684 0 3

 

Нощта е приказна и ... мълком се извива,

потъвам в унеса на люлчения кош...

С гальовност ласката й тихо ме приспива,

а аз съм истинската в нейния разкош.

 

С очи отворени, без памет те сънувам

и искам книгата с живот - да натежи!

Не се задъхвам. В епиграфите танцувам

докато в слово, мъдростта ни отлежи.

 

На лист в крило, до благозвучие те чувам

и свивам в клепките предпразничния звън.

Като пред полет, много нежно те целувам

и съм Любов ... на бяла утрин, като в сън.

 

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Приказна и нежна е нощта Йоанна, изпълнена с много обич, нарисувана с твойта четчица... Поздрав!
  • Песен ли
    Благодаря, всъшност сърцето ми пееше
    докато го пишех
    Благодаря Надя
  • Прекрасен стих...песен.

    Поздрави!
Propuestas
: ??:??