Един ще съм - на милион.
Ще бъда краткост, после вечност.
Ще бъда лък и Купидон,
стрела ще съм, и ще те срещна.
Ще бъда първите сълзи,
които от копнеж изплакваш.
Ще бъда восък и фитил,
любовен пламък - неизгасващ.
Ще бъда трепет, още плод,
в утробата ти нежно сгушен.
Безумие ще съм, любов,
която рядко ти се случва.
© Деян Димитров Todos los derechos reservados