31 ago 2011, 16:01

Представа 

  Poesía » De amor
1077 0 20

Защо си тръгна с изгрева в ръка,

преди да ми обагриш светлината!?

Протегнах се за чаша свобода

в заключената гаснеща позлата.

 

 

Дъхът ми спря, когато наближих

милувките на топлата представа,

а после възцариха се мъгли

на сцената от тягостна забрава.

 

 

И как се наслояваше вина

в безгласната душевна атмосфера,

където ме прегръщаше звезда,

погълната от жареща химера!?

 

 

Загадъчно пресмяташе страстта

по знаците на женствена Венера.

Пресъхна ли морето на юга.....

или съм в прецъфтялото му "вчера"!?

 

 

© Милена Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??