12 ene 2010, 14:07

Предупреждението на една угарка 

  Poesía
509 0 4

Предупреждението на една угарка

 

Поредна в ръцете ти. Е, поиграй си! Гали ме,

погледай ме с жадни очи.

И после съдбовно в пожар запали ме.

Аз нека те чувствам, пък нека боли.

 

Докосвай ме с устни, отпивай от мене,

вземи моя пламък във твои ръце.

И вдишвай ме нощно, и сутринно, денем.

Аз искам те с ром и със чаша кафе.

 

Да гасна в ръцете ти и да догарям,

да стена, да паря във пагубна страст…

Не вярвам в лъжите ти, но ги повтарям -

детински наивна съм в твоята власт.

 

И слаба съм с теб, но и силна, и жива.

И знам, че вреди, че ме искаш сега.

И парещо-гаснеща пак съм щастлива,

дори и да знам, че към края вървя.

 

Едно запомни – аз сега си отивам,

превръщам се в пепел, угарка и грях.

Но аз с никотинова страст те убивам

и не мен, а теб трябва да те е страх!

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • готино е
    но още след първия стих ми беше ясен финала


    хм... заглавието ако смениш няма да е така
    май
  • Влади, за пореден път ме изумяваш!!!Имам нужда да чета твоите стихове, продължавай!!!
  • уу.. ти пишеш уникално.. доста завладяващо..
  • Ама това е страхотна идея! Браво!
Propuestas
: ??:??