10 jun 2015, 19:44  

Предвечер 

  Poesía » Del paisaje
301 0 0

            ПРЕДВЕЧЕР

 

      (Стоя си аз, в междинно време,

      в почти в един  "хермафродит"...   

      Нощта очаквам да го вземе!

      Така че не съм й сърдит!)

 

      ... Луната е изпълнила небето...

      Запалила край себе си звезди.

      Нощта пристига общо взето...

      И...селска тишина се притаи.

 

      В небето бързат закъсняли птици,

      в гнездета си да долетят.

      Денят дели Житото си от Трици -

      очите си затваря да заспят!

 

      А хората залоствайки вратите,

      потъват в тая тишина,

      приемат с радост полъха в нощите

      и чакат със надежда Утринта!

02.06.2015г. Драгойново

 

      

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??