11 dic 2021, 17:56

Предвещание 

  Poesía » Del paisaje, Otra
647 1 3

Врабец трепери, леден вятър с дъх от скреж ,
душицата му птичата до дън смразява.
Облещена от студ е вълчата Луна,
снегът боде до кръв - куршумени зърна,
прекрасно време. Бяла смърт да избереш,
та в скута си да те люлее, до забрава.

 

 Припуква огън нейде, мирис на липа,
от чайника окаден нишка сън се стели,
а котка шарена край сух и възлест пън,
дочула може би една шейна отвън,
преде, преде мечтите детски снежнобели.

 

И предвещава Коледа и чудеса,
а Витлеемската звезда с любов сияе.
И виждаш да си беден, че не порок,
към себе си недей да бъдеш толкоз строг.
И толкова жестоки зимите не са,
а вятърът дете е. И в снега играе.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??